Bim Bayilik Alma – Açma Ücretleri Güncel 2023

Marketler türlü ihtiyaçlarımızı satın almamızı sağlayan bakkallardan daha büyük ve daha kapsamlı olmasıyla bilinen yerlerdir. Genelde marketler zincir market veya yerel market olarak ayrılmaktadırlar. Zincir marketler tek bir merkeze bağlı olan ve bayilik ile çalışan marketlerdir. Siz de market açmak istiyorsanız ve bunu da bayilik aracılığı ile yapmak istiyorsanız zincir marketlerden birinin bayiliğini alarak kendi marketinizi işletebilirsiniz.

Peki market bayiliği almak zor mudur ücretleri nasıldır gibi konular kafanızı pekala meşgul edebilir. Son zamanlarda özellikle Bim zincir marketleri bayiliği market işletmek isteyenlerin adresi oldu. Bunun sebebi de Bim yalnızca ülkemizde değil aynı zamanda Fas veya Mısır gibi ülkelerde de varlığını sürdürürken 7500’den fazla güncel bayilik olduğu da bilinmekte. Bim marketler zinciri Türkiye’de 1995 yılında yalnızca 21 adet market ile faaliyet göstermeye başlamış bir firmadır. 

Bim marketler zinciri Türkiye’de 1995 yılında yalnızca 21 adet market ile faaliyet göstermeye başlamış bir firmadır. Bilindiği üzere kendi markasının üretimlerini de gerçekleştirdiği için uygun ve kaliteli ürün arayışını karşılamaktaydı bu nedenle de hatrı sayılır bir büyüme gösterdiği de aşikar. Bim firması 2001 yılına gelindiğinde kazancını katlayarak 1000 market daha açarak zincirleşmeye başladı. Bim’in satış ve gelişim hedeflerine de göz atalım;

  • Müşterinin menfaatini kollarken kazanç sağlamak
  • Fiyatları olabildiğince stabil tutmak
  • İade işlemlerinin kolay olması
  • Kendi markasını üretmenin yanı sıra bilindik markaları da bünyesinde tutmak
  • Bilindik markaların piyasanın altında fiyatlardan satışının sağlanması
  • Abartılı reklam maliyetlerinden uzak durmak
  • Personelleri yeterli seviyede tutmak

bazı hedeflerdendir.

Bim Bayilik Ücretleri Güncel 2023

Bim marketler zinciri, geleceğe yönelik yatırım yapmak isteyen ve dükkan sahibi olan kişiler tarafından bayilik alınması istenen bir firmadır. Ancak Bim henüz ülkemizde veya faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde bayilik hizmeti sunmamaktadır. Bunun sebebi olarak da markanın kalitesinin ve performansının düşmesinin istenmemesidir. Bim ile işbirliği içerisinde olmak isteyen dükkan sahipleri veya ürün üreticileri genelde dükkanlarını Bim firmasına kiraya vererek ya da tedarikçi olarak işbirliği içerisinde olabilir. Bayilik verilmemesi tamamen firma insiyatifinde olan bir durumdur. Bim neden bayilik vermek istemiyor?

  • Perakende satış sırasında çıkabilecek herhangi bir ters durum olabileceğinden
  • Markanın adının kötüye kullanılabileceğinden
  • Marka değerinin düşüş göstermesinden
  • Kontrol edilmesinin güçlüğünden

dolayı Bim ne yazık ki bayilik veremiyor. Yalnızca işlek bir yerde Bim marketine çevrilmesi olağan ve Bim firmasının aradığı özelliklere sahip bir dükkan sahibi iseniz firma ile iletişime geçerek dükkanlarınızı kiraya verebiliyorsunuz ve bu yolla Bim’den gelir elde edebiliyorsunuz. Yalnız marketlerin yönetimi konusunda herhangi bir hakkınız olmayacağını da belirtelim.
Detaylı bilgiler için Bim’in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bim Bayilik Açma Şartları Nelerdir Güncel 2023

Bim bayiliği almak isteyenler internet üzerinden bu konu ile alakalı birçok araştırma yapmaktadırlar. Çünkü kendisine ülke genelinde bir ad yapmış ve birçok yerde de karşınıza çıkan ucuz ve kaliteli ürün denildiği zaman akla ilk gelen marketlerden birisi olmasından dolayı yatırımcılar bu marketin bayiliğini almak isteyebiliyorlar.

Ancak Bim firması fast food zincir restorantlarının aksine bayilik vermemeyi ve bu sayede de kontrolü ellerinde tutmayı, markanın da hedeflenen yoldan sapmamasını hedefliyor. Ancak Bim üzerinden kazanç sağlamak isteyenler yine de bir şekilde bunu başarabilirler. Bu da dükkan kiralama yolundan geçiyor. Kiralanması gereken ve Bim standartlarına uygun bir dükkanınız varsa Bim bu dükkanları kiralayıp diğer her şeyiyle kendisi ilgilenmektedir. Peki bunun için gerekli olanlar neler? Gelin bunları merceğimiz altına alalım. 

  • Bim dükkanınızı kiralamak için yeterli büyüklüğe sahip olup olmadığını merak eder
  • Depo veya depo yerine kullanılabilecek bir alan talep eder.
  • Dükkanın işlek, müşteri potansiyelinin yüksek olduğu bir yerde olmasını ister.

Bunlar dükkan kiralaması yapabilmek için aranan şartlardan bazılarıdır.

Bim Bayilik Açma Maaliyeti Ortalama Ne Kadardır?

Bim’in bayilik usulü ile çalışmadığını ancak kiralama yöntemi ile para kazandırdığını belirtmiştik. Yalnızca Bim gibi bir market açmak için gereken güncel miktarlardan bahsedecek olursak minimum 500.000 TL olduğunu ve bunun 750.000 civarını bulduğunu söylemek mümkün.

Ancak bu yalnızca tek bir market için gereken miktar. Birkaç market açıp zincirleşmek amacındaysanız bu miktarlar elbette yeterli gelmeyecektir. Bunun yanı sıra eğer bir dükkan kiralama niyetinde iseniz konum ve genişliğine göre 3000-30.000 arası bir miktarı da ekstra olarak gözden çıkartmanız gerekmektedir.

Bim Bayilik Açmak İsteyenler

Bim bayiliği açmak isteyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Ancak Bim’in bilinen bir süre içerisinde bayilik verme gibi bir düşüncesi olmadığı da biliniyor. Belki ileride bu konu hakkındaki fikirleri değişir ancak şu an için bayilik alınması ne yazık ki mümkün değildir. Bayilik alamayacaksınız ancak tedarikçi olmak, dükkan sağlamak gibi iş fikirleri ile Bim ile bağlantınız olabilir. Bim bayilik açmak isteyenler Bim web sitesinden ara ara duyuruları takip edebilirler.

Bim Bayilik Başvurusu Yapma 2023

Bim için bir bayilik söz konusu mu eğer varsa başvuru nasıl yapılır gibi sorular internet üzerinde sıkça rastlanılan konulardır. Yalnızca elinizde bulunan dükkanınızı kiralayabilir veya tedarikçi olabilirsiniz. Bunların başvurusu nasıl yapılır? Bim web sitesine giriş yaptıktan sonra başvurularınızı yapabilirsiniz. Öncelikle dükkan kiralama için gereken adımlardan 
bahsedelim.

  • Bim web sitesine giriş yapın.
  • Ardından menüden kiralık yeriniz mi var seçeneğine gidin.
  • Karşınıza çıkan formu doldurun.
  • Formda sizden istenecek olan bilgiler adınız, cep telefon numaranız, e-mail adresiniz olarak öncelikle kişisel bilgilerinizdir. Sonrasında bazı mağaza bilgileri istenecek olup bunlar metrekare, satış için kullanılabilecek zemin metrekaresi, bodrum depo alanı olup olmadığı, asma kat olup olmadığı, semt-mahalle, cadde, sokak il ve ilçe ile birlikte son olarak da 

güvenlik kodudur. 
Tedarikçi olmak için ise izlemeniz gereken adımlar da yine benzerlik göstermektedir. 

  • Bim web sitesine giriş yapın.
  • Ardından menüden tedarikçiniz olmak istiyorum seçeneğine gidin. 
  • Karşınıza çıkan formu doldurun. 
  • Formda sizden istenecek olan bilgiler adınız-soyadınız, gsm numaranız, e-mail adresiniz, il-ilçe ve mahalleniz, sonrasında ise bir açıklama kutusudur. Bu adımları gerçekleştirdikten sonra ilk başvurunuzu tamamlamış oluyorsunuz. Sonrasında firma yetkilileri sizinle iletişime geçecektir. 

Bim Bayilik Veriyor Mu? 2023

Bim yatırımlarını market yönünde yapmak isteyenler için bayilik alınmak istenen başlıca zincir marketler firmalarından birisidir. Ancak Bim’in bu konudaki fikirleri oldukça farklı.
Bim marka değeri kaybına uğramamak ve yönetime dışarıdan yatırımcı sokmamak adına bayilik verme işlemi gerçekleştirmiyor. İleride bayilik olayına sıcak bakarlar mı bayilik verilir mi
bilinmez ancak yakın süreçte böyle bir düşünceleri olmadığı bilinenler arasında. Yönetim fikirlerini değiştirirlerse veya markaya zarar gelmeyeceği kanısına varırlarsa bayilik verilmeye başlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu