İnşaatlık Kereste İkinci El-İnşaatlık Kereste Fiyat Güncel Liste 2023

Bilindiği üzere inşaat sektörü gün geçtikçe pahalılaşan sektörler arasında yer almaktadır. İnşaat alanında kullanılan her malzeme oldukça değerlidir. Bu yüzden israftan kaçınılarak kullanılmalıdır. Kereste ağaçtan yapılan inşaat sektöründe de oldukça sık kullanılan malzemelerdendir. İnşaat malzemelerindeki masrafların daha da ekonomik hale gelmesi açısından ikinci el kullanımı oldukça avantajlıdır. İnşaatlık kereste ikinci el olarakta satışa sunulmaktadır. Aslına bakılırsa keresteler oldukça makul fiyatlardan satılmaktadır. İkinci el olarak alacağınız keresteler ise inşaat alanında kar sağlamanıza imkân verecektir. Keresteler yumuşak ve sert olmak üzere kullanım alanlarına göre ikiye ayrılır. Sert ağaçlardan oluşturulan keresteler inşaat alanlarındaki yapılandırılma için uygundur.

Günümüzün şartlarında inşaat sektöründe de artış söz konusudur. Bu yüzden inşaatlarda kullanılan kerestelerin uygun fiyatlardan alınması çok önemlidir. Genellikle ikinci el keresteler inşaat malzemesi tedarik eden hurdacılarda rahatlıkla bulunabilmektedir. Aslında ikinci el keresteler ya inşaat yıkımlarından elde edilmektedir ya da inşaat alanlarında fazla kalan artık malzemelerdir. Genel olarak bakıldığında sıfır olarak satılan kerestelerde çok uygun fiyata alınabilmektedir. İnşaatlık Kereste Fiyat Güncel Liste 2023 yılında oldukça makuldür. Bu yüzden imkanlar dahilinde rahatlıkla alınabilir inşaat malzemeleri arasındadır. En ucuz kereste fiyatı adet olarak otuz sekiz liradan satılmaktayken en pahalı kereste yetmiş dokuz liradan satılmaktadır. Elbette ki kerestenin hangi ağaçtan yapıldığı ve boyut aralıkları fiyat etiketlerini etkileyecektir.

M3 Kereste Güncel Fiyatları 2023

Kereste malzemesi inşaat alanların kullanılması için metreküp olarak satın alınması çok daha avantaj sağlamaktadır. Kereste fiyatları boyutlarına göre değişkenlik göstermektedir. Özellikle metreküp olarak satılan keresteler adet olarak satılanlara göre çok daha yüksek fiyattan satılmaktadır. Aslında burada toptan bir satış söz konusudur. Bu yüzden M3 kereste fiyatları 2023 yılında da inşaat sektörünün yüzünü güldürmektedir. Metreküp olarak bakıldığında en ucuz kereste bin üç yüz liradan başlayarak üç bin üç yüz elli liraya kadar çıkmaktadır. Güncel fiyatlar kullanılan ham maddeye ve ebatlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak üç aşağı beş yukarı benzer fiyatlardan alıcı bulmaktadır.

ÖLÇÜLERİFİYATI
41*911.300 Türk Lirası
91*911.350 Türk Lirası
43*931.400 Türk Lirası
45*951.500 Türk Lirası
95*95 1.550 Türk Lirası
5*101.600 Türk Lirası
10*101.650 Türk Lirası
5*123.350 Türk Lirası

İnşaatlık Kereste Adet Fiyatları Gebze

İnşaatlık keresteler özellikle orman ürünlerinin satıldığı yerlerde bulunabilmektedir. Bununla birlikte nalbur ve hırdavatçılarda da kolaylıkla bulunabilecek bir malzemedir. Ancak kerestenin daha uygun fiyattan satın alınabilmesi için tavsiye edilen yerlerden alınması çok önemlidir. İnşaatlık kereste adet fiyatları Gebze bölgesinde oldukça uygun fiyattan alınabilmektedir. Adet olarak alınan keresteler çok ekonomik olacaktır. Gebze kereste imalatı ve satışında oldukça başarılı bölgelerdendir. Gebze’den alabileceğiniz kereste fiyatlarını kısaca inceleyelim.

ÖLÇÜLERİFİYATI
5*1037.50 Türk Lirası
3,5*12,543.97 Türk Lirası
3,5*1552.77 Türk Lirası
5*12,562.82 Türk Lirası
5*1578.00 Türk Lirası

İnşaatlık Kereste Ölçüleri

İnşaatlık sektöründe kullanılmak için üretilen birçok boyutta kereste bulunur. Kullanım alanlarına göre bu kereste ölçülerinin kullanılması yapılandırmayı daha kolaylaştıracaktır. İnşaatlık kereste ölçüleri elbette ki fiyat oranını düşürebileceği gibi aynı zamanda yükseltmektedir. Bu yüzden doğru ölçülerin verilmesi ve ona göre bir planlama yapılması gerekir. İnşaatlarda kullanılan keresteler 4,5*9,5 veya 5*10 olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte kerestenin kalınlığı da oldukça önemli unsurlardan biridir. İnşaat alanlarında kullanılan kereste kalınlıkları 25 ila 30 santim aralığında olmalıdır. Elbette ki kullanılan alana göre kereste ölçülerinde değişiklik olmaktadır. Kereste ölçülerinde dikkat edilmesi gerekir. Eğer yanlışlık olursa alıcı ve satıcı oldukça sıkıntıya düşebilmektedir.

İnşaatlık Kereste Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim

İnşaat yapıları itina isteyen işler arasında yer almaktadır. Özellikle inşaatı yapımında kullanılacak malzemelerin kaliteli olması yapının daha sağlam ve güvenli olmasını sağlayacaktır. İnşaat sektöründe kereste kullanımına oldukça sık rastlanmaktadır. Bu yüzden inşaatlık kereste alırken nelere dikkat etmeliyiz mutlaka incelenmesi gereken konulardandır. Kerestelerin kaliteli olması için bazı hususlarda dikkatli olmalıyız.

  • İnşaatlık kereste alırken ham maddesinin göze diri gelmesine dikkat etmeliyiz.
  • Özellikle inşaat alanında kullanılan kereste malzemeleri sert ağaçlardan olması gerekir. Bu yüzden yumuşak ağaç keresteleri alınmamalıdır.
  • Kereste pürüzsüz bir yapıda olmalıdır. Bu yüzden tamamen arındırılmış olmalıdır.
  • Kereste alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konuda çatlak yüzeyli olmamasıdır. Yapı malzemesi olarak kullanılan bir kereste kusursuz olmalıdır ki amacına hizmet etsin.
  • Kereste damarlarının yönü boylamasına olmalıdır. Bu sınırın dışına çıkan kereste kullanılmamalıdır.
  • Canlı ve taze olan keresteler parlak yüzeyli olur. Bu yüzden mat görüntüye sahip olan keresteler alınmamalıdır.
  • İnşaat alanında kullanılan keresteler leke tutmamalıdır. Lekeler neden kaynaklandığı bilinmediğinden yapı alanlarında kullanılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu