KYK Yurt İzni Nasıl Alınır? 2023

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında koronavirüs salgınının seyri göz önünde bulundurularak alınan kararlardan biri de üniversitelerin açılmasıdır. KYK yurt başvuruları değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra kazanan öğrencilerin ve yedekte kalan öğrencilerin listeleri açıklanır. Yerleştirme işlemleri başladıktan sonra öğrenciler için yurt kurallarına ve düzenine adaptasyon süreci başlar.

KYK yurt düzeninde öğrencilerin alışması gereken yemek saatleri, yurt arkadaşları, yurt ücretleri, yemek ücretleri ve yurt giriş çıkış saatleri vardır. En önemli konulardan biri yurt izni konusundur. Öğrencilerin yurt giriş çıkış saatlerine ve yurda gelmeyecekleri zaman izin almaları gerekir. Bu izinleri almadıkları takdirde çeşitli uyarılara maruz kalınır ve yaptırımlar uygulanır. Yurda kayıt işlemleri yapılan öğrencilerin cevabını merak ettiği birçok soru vardır. Bu soruların başlıca konusu yurt izinleri ile ilgilidir.

KYK Yurt İzni Nasıl Alınır?

Ülkemizin bulunan bütün KYK yurtlarında aynı kurallar geçerlidir. Yurt giriş çıkış saatleri taviz verilmeyen ve en bilinen kuraldır. Öğrenciler belirlenen saatler içerisinde yurda giriş çıkış yapabilirler. Yurt giriş çıkış saatlerine uymayan öğrenciler bu kuralı 3 kez ihlal ettikleri takdirde ceza alırlar. 

Öğrenciler almış oldukları cezalara ve uyarılara rağmen bu durumu tekrarladıkları zaman yurttan atılmaları söz konusudur. Öğrencilerin böyle bir durumla karşı karşıya gelmemeleri için KYK yurt izinleri için bir yöntem vardır. KYK yurtlarında kalan öğrencilerin giriş çıkış saatleri çeşitli işlemler ile kayıt altına alınır. 

Bu sayede yurt yönetimi öğrencilerin ne zaman geç geldiğini veya gelmediğini rahatlıkla bilir. Bu durumdan dolayı KYK yurdunda kalan öğrenciler yaptırımlara ve cezalara maruz kalmamak için yurt yönetimine geç kalacağını veya gelmeyeceğini haber vermelidir. Yurt izni için öğrenciler izin almak istediği konuyu dilekçe yazarak yurt yönetimine iletirler. Yurt yönetiminin dilekçeye onay verdiği takdirde öğrenci izinli sayılır ve herhangi bir yaptırıma maruz kalmaz.

KYK Yurt İzni Nasıl Alınır?

KYK yurdunda kalan öğrencilerin yurda geç kalma durumlarını veya gitmeme durumlarını bildirmeleri gerekir. KYK yurt izni almanın çeşitli yöntemleri vardır. Bu yöntemlerden biri E-Devlet üzerinden izin almaktır. E-Devlet’e giriş yapıldıktan sonra izinler menüsünden KYK izin talebi bölümüne girilmeli. Ekranda açılan formu doldurup kaydettikten sonra işlem tamamlanmış olur. KYK izin talebi öğrencinin kalmış olduğu yurdun yönetimine iletilir.

Yurt yönetimi KYK yurt iznini onaylarsa sayfada yeşil bir kutucuk görünecektir. Eğer yurt izni onaylanmazsa kutucuğun rengi kırmızı olacaktır. Bir diğer KYK yurt izni alma yöntemi ise elle dilekçe doldurup yurt yönetimine vermektir. KYK yurt izni almak isteyen öğrencilerin dikkat etmeleri gereken bir durum vardır. KYK yurt izni için sağlam gerekçelerin olması gerekir. Sağlam bir mazeret bildirilmediği takdirde KYK yurt izin talebeleri onaylanmayacaktır.

KYK Yurt İzni Nasıl Uzatılır?

KYK yurt izni onaylanmış öğrencilerin çeşitli nedenlerden dolayı izin sürelerini uzatmalarının iki yöntemi vardır. E-Devlet üzerinden işlem yapılabilir veya Kyk yurt yönetimine dilekçe yazılıp verilebilir. Ancak KYK yurt iznini uzatmak isteyen öğrencilerin dikkat etmesi gereken bir husus vardır. İzni uzatabilmek için sağlam gerekçeler sunulmalıdır. Aksi takdirde öğrencinin KYK yurt iznini uzatma talebi onaylanmayacaktır.

KYK Yurt İzin Süresi Kaç Gündür?

Çalışma veya eğitim alma durumlarında devamsızlık hakları mevcuttur. Aynı mantıkla KYK yurdunda kalırken de öğrencilerin izin alarak devamsızlık hakları bulunmaktadır. KYK izin hakları başka bir yerde kalırken, tatile giderken veya yaşadıkları memleketlere giderken kullanılır. Kredi ve Yurt Kurumlarında kalmaya hak kazanmış öğrencilerin hafta sonu tatilleri, dini ve resmi tatiller haricinde 60 gün izin kullanma hakları mevcuttur. Öğrencinin almış olduğu bir derste devam zorunluluğu yok ise gitmeyecekleri günlere ait imzalı yazı getirmeleri sonucunda almış oldukları izinler 60 günlük izin süresine dahil edilmez.

KYK Yurt İzni Alınınca Aileye Haber Verilir Mi?

Üniversitelerin açılması ile KYK yurdunda kalmaya hak kazanan öğrencilerin uymaları gereken kurallar ve yurt düzei vardır. Yemek yeme saatleri ve ücretleri, yurt ücreti ve yurt giriş çıkış saatleri öğrencinin uyması gereken kurallardan birkaçıdır. Yaptırımı ve ceza uygulaması en çok olan durumlardan biri yurt giriş çıkış saatleridir.

Yurt giriş çıkış saatleri kurallarına uyum sağlamak için öğrenciler yurda geç kalma durumlarında veya gitmeme durumlarında E-Devlet üzerinden veya KYK yurt yönetimine dilekçe vererek izin almaktadır. KYK yurdunda izin alma sürecini tamamlayan öğrencilerin cevabını merak ettiği sorular vardır. Bu sorulardan biri de KYK yurt izni alınca aileye haber verilir mi?

KYK yurt kayıt işlemlerinde öğrenci çeşitli bilgiler vermektedir. Bu bilgileri verirken özellikle telefon numarası bilgileri kısmına aileden birinin telefon numarası verilmemişse aileye haber verme durumu pek mümkün olmaz. Bu durum tamamen yurt yönetiminin tutumuna bağlıdır. Ancak aile yurt yönetimini arayıp bilgi almak isterse yurt yönetimi gereken bilgileri aile ile paylaşmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu